Sociaal

Older man and woman singingMet “Royal Assisted Living” kunnen familieleden en bekenden deel uit maken van het zorgnetwerk. Hierdoor ben je minder afhankelijk van zorgverlening. Er gebeuren drie dingen:

  1. Het geeft een goed gevoel voor alle betrokkenen. Iedereen is meer betrokken, weet of het goed gaat en weet dat er hulp is als dat nodig is. Dit geeft een gevoel van geborgenheid.
  2. Sociale contacten nemen toe. Door familie en bekenden meer te betrekken is er meer activiteit in het sociale netwerk.
  3. Eenvoudige hulpvragen kunnen worden ingevuld binnen het sociale netwerk. De professionele zorgverlener heeft hierdoor de mogelijkheid zich meer te richten op zorgvragen.

Het “Royal Assisted Living” systeem van Weevil detecteert potentiele gevaren en informeert automatisch de zorg professional en indien gewenst familie. Ook informeert het over details van de situatie zodat men weet WAT er aan de hand is. In veel situaties is er echter geen sprake van een directe noodsituatie en “vraagt” het systeem de bewoner of alles in orde is. Is dit het geval dan wordt geen verdere actie ondernomen. Wordt echter niet gereageerd of de situatie niet bevestigd, dan wordt automatisch de zorg gealarmeerd.