Ha kontroll över ditt eget liv

Man-with-newspaper-in-his-own-homeDe flesta känner sig bäst i sin egen miljö och därför i sitt eget hem. Man vill inte flytta till ett vårdhem, verkligen inte om känslan råder att man inte längre kan bestämma självständigt. Enkla saker som vi ofta tar för givet påverkar om människor känner sig fri eller inte. Bestäm själv när det är kaffetid och med vem, bestäm själv vilken tid det är lunchtid, sova om en halvtimme istället för att behöva duscha klockan 06:00 eftersom det bara finns hjälp att få på den tiden

De låter självklart fantastiskt, men skälet till att friheten minskar i vårdhem är vanligtvis säkerheten. Det finns duschhjälp eftersom chansen att falla ökar. Och ingen vill ligga på golvet i två timmar efter ett fall.

Våra “Royal Assisted Living” -system hjälper både boende och vårdgivare och ger en balanserad självberoende lösning. Genom att känna igen enkla saker som tid i badrummet (den dagliga rutinen) för en individ kan avvikelser upptäckas och en automatisk åtgärd vidtas. I många fall räcker det också att “fråga” boende om allt är i orden. Om det inte kommer svar, kommer vårdgivaren att varnas automatiskt. Men det kan också vara en bra granne eller släkt. Så länge det är ansvarsfull lever människor sitt eget liv med känslan av självständighet i en säker miljö.