Bestem over je eigen leven

Man-with-newspaper-in-his-own-homeDe meeste mensen voelen zich het best in hun eigen omgeving en dus in hun eigen huis. Men zit er niet op te wachten om te verhuizen naar een verzorgingshuis, zeker niet als het gevoel overheerst dat men niet meer zelfstandig kan bepalen. Simpele zaken die we vaak als gewoon aannemen beïnvloeden of men zich vrij voelt of niet. Zelf bepalen wanneer het koffie tijd is en met wie, zelf bepalen hoe laat het lunch tijd is, Een half uurtje langer slapen in plaats van verplicht om 6:00 douchen omdat er slechts dan hulp beschikbaar is.

Dat lijkt natuurlijk allemaal prachtig, maar de reden dat de vrijheid afneemt in verzorgingshuizen is meestal veiligheid. Er is douche-hulp omdat de kans op vallen toeneemt. En twee uur op de grond liggen na een valpartij wil men ook niet.

Onze “Royal Assisted Living” systemen assisteren zowel de bewoner als de zorg en zorgen voor een gebalanceerde zelfredzame oplossing. Door simpele zaken als de tijd in de badkamer (de dagelijkse routine) van een individu te herkennen kunnen afwijkingen worden gedetecteerd en kan een automatische actie worden genomen. Ook volstaat het in veel gevallen om de bewoner te “vragen” of alles in orde is. Wordt niet gereageerd, dan wordt alsnog, EN automatisch de zorg gealarmeerd. Maar dat kan ook een goede buur zijn, of familie. Zolang het verantwoord is leeft men vrij, met het gevoel van zelfstandigheid in een veilige omgeving.